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Domaine Roger Sabon
"Le Secret des Sabon" 2017
AOC Chateauneuf du Pape

159,00 € *
Inhalt: 0.75 Liter (212,00 € * / 1 Liter)

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  • MDV4417
Presse / Kritik Wine Enthusiast : 97 / 100 Punkte ( Editor's Choice ) "With 95% of the... mehr

Presse / Kritik
Wine Enthusiast: 97 / 100 Punkte (Editor's Choice)
"With 95% of the grapes being Grenache sourced primarily from old vines on sandy soils, this is an irresistibly fleshy yet pure-fruited sip packed with raspberry and boysenberry goodness. It's a thrilling, mouthdrenching red shaded by whispers of earth, sweet spice and bramble. Tannins are chalky but have surprising grip in youth. A powerful wine that needs a bit of time to meld but should approach peak by 2023 and age beautifully."
Wine Advocate: 98-100 / 100 Punkte
"Nearly all Grenache - the grapes come from two old-vine parcels on sandier soils that have some other varieties mixed in - the 2017 Chateauneuf du Pape le Secret de Sabon flirts with perfection. It's full-bodied and concentrated, yet it remains light on its feet, with ethereally silky tannins. Notes of rose petals and red cherries are crystalline in their purity and clarity, showing great intensity and length on the gently cocoa-tinged finish. This special wine should drink well for a couple of decades."
The Wine Cellar Insider: 97 / 100 Punkte
"With a beautiful symmetry to the elements, the wine displays fabulous purity, elegance, silky tannins and freshness. The kirsch on the palate that remains on continuous display is elegant, refined and pure. This will age quite nicely."
J. Dunnuck: 99 / 100 Punkte

Rebsorten Grenache
...
Ausbau ...
Alkohol 15,5 Vol.%
Allergene enthält Sulfite
Verschluss Naturkork
Erzeuger/Abfüller SCEA Domaine Roger Sabon
F-84232 Châteauneuf-du-Pape

Das Weingut
Der Name Sabon ist bereits seit dem 16. Jh. mit dem Weinbau an der südlichen Rhone verbunden. Und so zählt Roger Sabon zu den großen Traditionalisten der Region, die die althergebrachten Methoden pflegen, wie z.B. die Verwendung von Fudern (also keine Barriques). Wenn allerdings Verbesserungen möglich sind, ist man stets aufgeschlossen, sinnvolle und behutsame Änderungen vorzunehmen. So werden seit Neuem die Trauben vor der Maische komplett entrappt, d.h. von Stielen und Stengeln befreit, um so weitaus weniger „sperrige“, sondern viel weicherer, seidigere Weine zu erzeugen, ohne dabei an Komplexität und Charakter zu verlieren.

Rebsorte (vorwiegend): Grenache Noir (=Garnacha)
Presse / Kritik: J. Dunnuck, Wine Advocate / R. Parker, Wine Enthusiast
Jahrgang: 2017
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