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Domaine Roger Sabon
"Les Olivets" 2012
AOC Chateauneuf du Pape

Domaine Roger Sabon
26,95 € *
Inhalt: 0.75 Liter (35,93 € * / 1 Liter)

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  • 3200
Presse / Kritik Wine Spectator : 91/100 Punkte "A silky, perfumed expression of... mehr

Presse / Kritik
Wine Spectator: 91/100 Punkte
"A silky, perfumed expression of raspberry, cherry and boysenberry fruit, lined with hints of black tea, singed sandalwood and blood orange. Fine-grained tannins and a hint of balsam line the finish. Drink now through 2022. "
The Wine Advocate: 90/100 Punkte
"The 2012 Châteauneuf du Pape Les Olivets is a mostly foudre-aged blend of 80% Grenache, 10% Syrah and 10% Cinsault. It’s a ripe, forward and textured effort that has plenty of sweet blackberries, cherries, garrigue and olive aromas and flavors. While the overall impression here is of upfront fruit and texture, it’s has good complexity and plenty of depth of fruit. Drink it over the coming 5-7 years. Drink 2014-2021."
St. Tanzer: 90-92 / 100 Punkte
"Opaque purple. Suave, highly perfumed scents of fresh raspberry, smoky minerals, candied flowers and peppery spices. Sappy and mineral-driven, offering intense, well-delineated red fruit preserve and floral pastille flavors. Open-knit and supple in texture, with very good finishing persistence and only a hint of tannins."

Rebsorten Grenache
Syrah
Cinsault
Ausbau Foudre
Alkohol 15 Vol.%
Allergene enthält Sulfite
Verschluss Naturkork
Erzeuger/Abfüller SCEA Domaine Roger Sabon
F-84232 Châteauneuf-du-Pape

Das Weingut
Der Name Sabon ist bereits seit dem 16. Jh. mit dem Weinbau an der südlichen Rhone verbunden. Und so zählt Roger Sabon zu den großen Traditionalisten der Region, die die althergebrachten Methoden pflegen, wie z.B. die Verwendung von Fudern (also keine Barriques). Wenn allerdings Verbesserungen möglich sind, ist man stets aufgeschlossen, sinnvolle und behutsame Änderungen vorzunehmen. So werden seit Neuem die Trauben vor der Maische komplett entrappt, d.h. von Stielen und Stengeln befreit, um so weitaus weniger „sperrige“, sondern viel weicherer, seidigere Weine zu erzeugen, ohne dabei an Komplexität und Charakter zu verlieren.

Rebsorte (vorwiegend): Grenache Noir
Bewertungen: St. Tanzer, Wine Advocate / R. Parker, Wine Spectator
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