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Domaine du Cayron 2016
AOC Gigondas

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LEIDER AUSVERKAUFT - SOLD OUT

Presse / Kritik
J. Livingstone-Learmonth: 6 / 6 Sterne
"Sturdy dark red robe. The bouquet comes forward without hesitation, off it goes on pine and rich cassis de Dijon fruit, a touch of licorice. It’s deep, thorough, juvenile, and gives an idea of how healthy the crop was this year. The palate is very well weighted, gives an exciting flourish of typical Grenache cooked red fruits, brings in menthol and is a complete package. Way to go, STGT Gigondas of immense character here – really vibrant and full – it doesn’t capture the imagination, it seizes it. The finish is broad and wavy, bounds with local colour. This will age well, providing interest all the while. Serve in a large glass."
The Wine Cellar Insider: 93 / 100 Punkte
"Lively, bright and fresh, with plenty of peppery kirsch, flowers, sweet cherry and good concentration. The wine has depth of flavor and its fruity filled finish hits the bullseye!"

Rebsorten Grenache
Syrah
Cinsault
Mourvedre
Ausbau Futs de chene
Alkohol 14 Vol.%
Allergene enthält Sulfite
Verschluss Naturkork
Erzeuger/Abfüller EARL Michel Faraud & Filies
F-84190 Gigondas


Das Weingut
Die Domaine du Cayron wird seit vier Generationen von der Familie Faraud geführt.
1840 am Fuße der Dentelles de Montmirail gegründet, unfasst das Anwesen heute ca. 17 ha, die sich aus rund 20 separaten Parzellen zusammensetzen. Viele davon befinden sich auf ca. 400m Höhe, erstrecken sich entlang der Dentelles de Montmirail und ziehen sich durch die Garrigue mit Rebstöcken bis zu 70 Jahre alt.
Geführt wird das Weingut in der nun fünften Generation von den drei Schwestern Delphine, Cendrine und Roseline Faraud. Unter den wachsamen Augen von Vater Michel bleiben sie den uralten Traditionen treu, um handwerkliche, hochwertige und typische Weine der Region zu erzeugen.

Rebsorte (vorwiegend): Grenache Noir (=Garnacha)
Presse / Kritik: J. Livingstone-Learmonth
Jahrgang: 2016
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