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- Artikel-Nr.: MDV4651
Presse/ Kritik
Vinous: 94-95 / 100 Punkte
"Dark shimmering red. Highly expressive red berry and cherry preserve aromas are complemented by suggestions of _ garrigue_, smoked meat and candied flowers. Sappy and penetrating on the palate, offering primary black raspberry, bitter cherry and spicecake flavors that show superb depth and focus. Gently gripping tannins build slowly on the impressively long, energetic finish, which leaves behind intense floral and red berry notes."
J. Livingstone-Learmonth: 3,5 / 6 Sterne
"Sturdy dark red; the nose has a brothy, cooked black fruits aroma, notes of prune, a Southern couch of firmness, a sense of basil. The palate has a red fruit, plum Grenache content with noticeable, rather thick tannins. There is plenty of heart in it. From 2023, needs time. This isn’t the freshest sample, but gives an idea, so it’s rated at a basic entry level, could go higher. 2039-41"
J. Dunnuck: 92 / 100 Punkte
"The 2018 Gigondas should slot in behind the 2017 yet should still be a beautiful, outstanding wine. Black currants, cassis, sappy green herbs, bouquet garni, and ground pepper notes all emerge from this medium-bodied, silky, ultra-fine, and polished 2018. It shows the vintages more forward, supple style and should drink nicely right out of the gate."
Rebsorten | Grenache Syrah Cinsault Mourvedre |
Ausbau | Futs de chene |
Alkohol | 14,5 Vol.% |
Allergene | enthält Sulfite |
Verschluss | Naturkork |
Erzeuger/Abfüller | EARL Michel Faraud & Filies F-84190 Gigondas |
Das Weingut
Die Domaine du Cayron wird seit vier Generationen von der Familie Faraud geführt.
1840 am Fuße der Dentelles de Montmirail gegründet, unfasst das Anwesen heute ca. 17 ha, die sich aus rund 20 separaten Parzellen zusammensetzen. Viele davon befinden sich auf ca. 400m Höhe, erstrecken sich entlang der Dentelles de Montmirail und ziehen sich durch die Garrigue mit Rebstöcken bis zu 70 Jahre alt.
Geführt wird das Weingut in der nun fünften Generation von den drei Schwestern Delphine, Cendrine und Roseline Faraud. Unter den wachsamen Augen von Vater Michel bleiben sie den uralten Traditionen treu, um handwerkliche, hochwertige und typische Weine der Region zu erzeugen.
Rebsorte (vorwiegend): | Grenache Noir (=Garnacha) |
Presse / Kritik: | J. Dunnuck, J. Livingstone-Learmonth, Vinous |
Jahrgang: | 2018 |
"Geracoes" 2015
Vinho Regional Alentejano
"Villa Malacari" 2016
DOC Rosso Conero
- BIO -
"Roche Pierre" 2018
AOC Crozes Hermitage
- BIO -
"Les Oliviers" 2017
AOC St. Joseph
- BIO -
"Venta la Ossa" 2015
I.G.T. Castilla
"Chardonnay" extra brut
AOC Cremant d'Alsace
- BIO -