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- Artikel-Nr.: MDV5379
Es ist schon erstaunlich, mit welcher Konstanz die drei Schwestern in den letzten 10 Jahren TOP Weine in die Flasche bringen!
Frische, süße Kirschen und Gewürze mit einigen Aromen von schwarzen Früchten (etwas Minze?). Seidig, weich, schwarze Früchte mit konzentriertem Pfeffer und Gewürzen. Elegant und komplex - ein Genuss! Eine absolute Empfehlung des Jahrgangs und wie immer ein Wein mt Charakter. Der Wein wird weder geschönt noch gefiltert - Weinbau der alten Schule in Reinkultur.
Presse / Kritik
J. Livingstone-Learmonth: 4 / 6 Sterne
"Full red robe; the nose is still on its lees, carries freshness, a forward offer of smoky, vegetal red berry fruit. The palate strikes out on a busy run of menthol and crisp red fruited content, the tannins on the up and clear. It’s in a naked state at present, can fuse agreeably to give an authentic wine, real bundles of fresh drive in it, the length sustained on that. 78% Gren, 14% Syr, 6% Cins, 2% Mourv. From mid-2024, decant. 2040-42"
J. Dunnuck: 90 / 100 Punkte
"The 2021 Gigondas is terrific, with the textbook wild, feral vibe in its darker cherry, basil leaf, spring flowers, and sappy garrigue aromas and flavors. Despite its green herb edge, it’s not vegetal at all and has medium-bodied richness, a pure, vibrant, elegant mouthfeel, nicely integrated acidity, and outstanding length. This is one of those wines that will grow on you over the course of an evening, and it's going to shine on the dinner table as well. Enjoy bottles over the coming decade. The blend is the usual 78% Grenache, 14% Syrah, 6% Cinsault, and the rest Mourvèdre, from 40- to 70-year-old-vines. One quarter was destemmed, it saw 18-21 days on skins, and was mostly aged in older oak foudre but a small part in demi-muids."
Decanter: 93 / 100 Punkte
"Darkly coloured. Lovely sense of freshness, florality and herbal detail. Fairly full and rounded, quite mature already. Mouth-filling, sweet ripe fruit and a long finish. Has a slight, agreeable rusticity to the texture and feels authentically Gigondas. Unpolished. No destemming, aged in foudres and demi-muids. Drinking window: 2026 - 2033"
J. Robinson: "Tasted blind. Primary nose that has soft red fruits, plum jam. A floral note to the palate adds interest, fine but present tannins support the moderate concentration of fruit. A ripe style and a slight oak char on the finish. 2024-2029"
Rebsorten | Grenache Syrah Cinsault Mourvedre |
Ausbau | Futs de chene |
Alkohol | 14,5 Vol.% |
Allergene | enthält Sulfite |
Verschluss | Naturkork |
Erzeuger/Abfüller | EARL Michel Faraud & Filies F-84190 Gigondas |
Das Weingut
Die Domaine du Cayron wird seit vier Generationen von der Familie Faraud geführt.
1840 am Fuße der Dentelles de Montmirail gegründet, unfasst das Anwesen heute ca. 17 ha, die sich aus rund 20 separaten Parzellen zusammensetzen. Viele davon befinden sich auf ca. 400m Höhe, erstrecken sich entlang der Dentelles de Montmirail und ziehen sich durch die Garrigue mit Rebstöcken bis zu 70 Jahre alt.
Geführt wird das Weingut in der nun fünften Generation von den drei Schwestern Delphine, Cendrine und Roseline Faraud. Unter den wachsamen Augen von Vater Michel bleiben sie den uralten Traditionen treu, um handwerkliche, hochwertige und typische Weine der Region zu erzeugen.
Rebsorte (vorwiegend): | Grenache Noir (=Garnacha) |
Presse / Kritik: | Decanter, J. Dunnuck, J. Livingstone-Learmonth |
Jahrgang: | 2021 |
"Les Pierrelles" 2021
AOC Crozes Hermitage
- BIO -
AOC Chateauneuf du Pape (blanc)
"Roche Blanche" 2021
AOC Crozes-Hermitage
- BIO -
"Roche Blanche" 2020
AOC Crozes-Hermitage
- BIO -
"Les Oliviers" 2017
AOC St. Joseph
- BIO -
"Rhone by Roger Sabon" 2023
AOC Cotes du Rhone
"Lirac by Roger Sabon" 2023
AOC Lirac
"Chaillot" 2022
AOC Cornas
"Rhone by Roger Sabon" 2022
AOC Cotes du Rhone
"Lirac by Roger Sabon" 2022
AOC Lirac
"Les Pierrelles" 2021
AOC Crozes Hermitage
- BIO -